За оваа иницијатива

Бидејќи ген-терапијата се појавува како потенцијален нов третман за третман на хемофилија, Меѓународното здружение за тромбоза и хемостаза (ИСТ) е гордо да воведе Генетска терапија во хемофилија: Иницијатива за образование за ИСТ.

Во почетокот на 2019 година, ISTH организираше група на светски познати експерти од глобалната заедница за хемофилија за да развие истражување за да ги идентификува неисполнетите образовни потреби специфични за генска терапија во хемофилија. Истражувањето беше дистрибуирано преку Интернет пред меѓународната публика. Резултатите покажаа дека на многумина им треба повеќе образование за основите на генетската терапија и подобро разбирање на генетската терапија како пристап за третман на хемофилија А и Б.

ISTH и глобалните експерти за хемофилија имаат развиено едукативни ресурси за да се справат со овие потреби, обезбедувајќи ви предно седиште за да дознаете за генетска терапија во хемофилија. Подобрете го разбирањето на основите и останете во чекор со најновите клинички достигнувања, што се однесува на генската терапија во хемофилија. Дознајте од водечките светски експерти на оваа динамична образовна платформа.


поддршка

ISTH би сакал да се заблагодарам на BioMarin, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Shire, Spark Therapeutics и uniQure, Inc. за нивната поддршка на оваа иницијатива за едукацијаПатоказ за образованието на ИСТИ - Водич за образование за иднината

Сликата

Управен одбор

Сликата

Д-р Флора Певанди (ко-претседател)

Сликата

Д-р Дејвид Лиликрап
(Ко-претседател)

Сликата

Johnони Mahlangu, BSc, MBBCh, MMed, FCPath

Сликата

Клер Меклинток, MBChB, FRACP, FRCPA

Сликата

К. Johnон Пасин, МКББ, Д-р, FRCP, FRCPath, FRCPCH

Сликата

Д-р Глен Ф. Пирс

Сликата

Д-р Стивен В.

Сликата

Д-р Алок Шривастава, ФРАКП, ФРЦПА, ФРЦП

Сликата

Д-р Тиери ВанденДришеше

За ИСТО

ИСТО лого

Основана во 1969 година, ISTH е водечка светска непрофитна организација посветена на унапредување на разбирањето, превенцијата, дијагностицирањето и третманот на тромботични и крваречки нарушувања. ISTH е меѓународна организација за професионално членство со повеќе од 5,000 лекари, истражувачи и наставници кои работат заедно за подобрување на животот на пациентите во повеќе од 100 земји низ целиот свет. Меѓу нејзините високо ценети активности и иницијативи се програми за едукација и стандардизација, истражувачки активности, годишни конгреси, рецензирани публикации, стручни комитети и програми за подигнување на свеста. Посетете го ISTH преку Интернет на www.isth.org.