Генска терапија за хемофилија - Подготовка за клиничка нега: Серија на вебинари

Генска терапија за хемофилија - Подготовка за клиничка нега

Информации за КМЕ

АКРЕДИТИВЕН ПРОВИДЕР
Оваа активност е обезбедена од Фондацијата Франција и произведена во соработка со Меѓународното друштво за тромбоза и хемостаза.
Наслов на активност: Модул за самооценување на генска терапија во хемофилија
Тема: Генетска терапија кај хемофилија
Тип на акредитација: Кредит (и) на категоријата 1 на AMA PRA
Датум на издавање: Октомври 20, 2022
Дата на истекување: Октомври 19, 2023
Проценето време за комплетна активност: 75 минути

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Ако имате прашања во врска со оваа активност на КМЕ, ве молиме контактирајте го Фондацијата Франс на 860-434-1650 или Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите..

НАЧИН НА УЧЕСТВО/КАКО ДА ДОБИЕТЕ КРЕДИТ

  1. Нема такси за учество и добивање кредит за оваа активност
  2. Прегледајте ги целите на активноста и информациите за CME/CE
  3. Завршете ја CME / CE активност
  4. Пополнете го овој формулар за евалуација/атест на CME/CE: https://surveys.francefoundation.com/s3/9153-ISTH-Hemophilia-Gene-Therapy-Readying-for-Clinical-Care-Enduring-Evaluation

    Овој формулар му дава можност на секој учесник да коментира како учеството во активноста ќе влијае на нивната професионална пракса; квалитетот на наставниот процес; перцепцијата за зголемена професионална ефективност; перцепцијата на комерцијална пристрасност; и нивните ставови за идните образовни потреби
  5. Ако барате AMA PRA Категорија 1 Кредити™ или сертификат за учество - вашиот CME/CE сертификат ќе биде достапен за преземање

ТЕХНИЧКИ БАРАЊА

Оваа страница и нејзините активности најдобро се гледаат со користење на најновите верзии на прелистувачите Chrome, Edge, Firefox и Safari.

Дополнително, оваа страница и нејзините активности најдобро се гледаат со користење на најновиот оперативен систем за вашиот уред.

Сликата

Please enable the javascript to submit this form

Поддржано од образовни грантови од Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics и uniQure, Inc.

Суштински SSL