Биографија

Д-р Стивен В.

Д-р Стивен В.
Универзитет во Мичиген - Ен Арбор, Мичиген, САД

Д-р Стивен Пипе е професор и Лоренс А. Боксер, професор по истражување на педијатрија и професор по патологија на Универзитетот во Мичиген, Ен Арбор, Мичиген, САД. Тој е медицински директор на Програмата за детска хемофилија и нарушувања на коагулација и медицински директор на лабораторијата за специјална коагулација. Неговите клинички интереси вклучуваат крварење, тромботични нарушувања и вродени васкуларни аномалии. Д-р Пип, исто така, насочува основна лабораторија за истражување што го испитува факторот на коагулација VIII и молекуларните механизми на хемофилија А. Тој е активно вклучен во клиничките испитувања со нови терапевтици за хемофилија, вклучително и генска терапија. Тој беше добитник на наградата Лидерство во истражување од 2015 година од Националната фондација за хемофилија. Д-р Пипе работел на Одборот на директори на истражувачкото друштво за хемостаза и тромбоза, како претседател на Управниот одбор на Американската мрежа за тромбоза и хемостаза и во моментов како претседател на Медицински и научен советодавен комитет на Фондацијата Национална хемофилија.

Сликата

Please enable the javascript to submit this form

Поддржано од образовни грантови од Bayer, BioMarin, CSL Behring, Freeline Therapeutics Limited, Pfizer Inc., Spark Therapeutics и uniQure, Inc.

Суштински SSL